La llista total inclou 40.777 paraules i 30.260 pseudoparaules. D'aquestes, respons a una mostra aleatòria de 84 paraules i 36 pseudoparaules.
Sí, pots fer la prova tantes vegades com vulguis. Cada vegada veuràs una nova selecció de paraules i pseudoparaules a l'atzar.
El Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (DIEC2) inclou al voltant de 70.000 paraules, però n'existeixen moltes més! Al diccionari no hi apareixen ni noms propis ni formes flexionades com el plural o les formes verbals conjugades, etc.
Aquesta és una de les preguntes que ens agradaria respondre amb aquesta prova. De les paraules d'entre 2 i 12 lletres del diccionari, 40.777 van aparèixer com a mínim una vegada en un corpus de cinc anys de programació televisiva. Amb les respostes de voluntaris com tu sabrem quantes i quines d'aquestes paraules es coneixen realment.
Totes les paraules incloses a l'estudi apareixen a la versió on-line del DIEC2 a data de juny de 2019. Pots consultar-les directament des de la pàgina de resultats. Tot i així, si creus que hi ha hagut un error, si us plau fes-nos-ho saber perquè el puguem corregir
Tot i que hem tingut molta cura de no incloure paraules existents al llistat de pseudoparaules, és possible que hi hagi algun error. Amb tota probabilitat algunes de les pseudoparaules són paraules existents en alguna comunitat de catalanoparlants. Si us plau, ajuda'ns enviant-nos el teu feedback sobre pseudoparaules problemàtiques, així podrem eliminar-les de la prova.
Desgraciadament no. La millor opció que tens és repetir la prova intentant no equivocar-te de botó o tecla.
Les paraules a les que respons cada vegada són seleccionades aleatòriament i en una prova de només 4 minuts l'estimació de la mida del teu vocabulari pot variar per efecte de l'atzar. Pots millorar la precisió de l'estimació del percentatge de paraules que coneixes repetint la prova diverses vegades i calculant la mitjana de les puntuacions obtingudes. La teva mitjana després de 10 proves serà molt similar a la teva mitjana després d'una nova sèrie de 10. D'altra banda, la puntuació relativa als altres participants anirà variant a mesura que tinguem més resultats.
D'una banda ens permetrà obtenir una mesura del grau de coneixement de cadascuna de les paraules de la llengua. També podrem estudiar les diferències en l'amplitud del vocabulari dels parlants de la llengua catalana en funció de variables com l'edat, el sexe, l'edat d'adquisició o la freqüència d'ús de la llengua.
Per complir el nostre objectiu de tenir 100 respostes a cadascuna de les 40.777 paraules incloses a l'estudi, s'hauria de completar la prova unes 50.000 vegades. Per tenir les dades de les primeres 5.000 paraules, necessitem 6.000 proves completades, però quantes més persones participin i més dades recollim, millor! Si un 0,55% dels 9 milions de parlants del català arreu del món fes la prova una vegada, ja ho tindríem. Pots ajudar-nos repetint la prova tantes vegades com vulguis o compartint-la amb els teus contactes. Gràcies!
Sí, estudis similars s'han dut a terme en anglès, castellà o holandès aconseguint centenars de milers de respostes. Esperem poder completar-lo en català, ajuda'ns a difondre'l!
La teva resposta (Sí/No) i el temps de resposta a cada paraula i pseudoparaula quedarà enregistrada als nostres servidors associades amb les teves respostes al qüestionari socio-lingüístic inicial. No s'enregistrarà cap altra informació per assegurar l'anonimat de les dades quan es publiqui l'article. Publiquem els nostres estudis a revistes científiques internacionals. Els pots veure aquí: GIP.
Aquesta prova està organitzada per investigadors del Grup de Recerca en Psicolingüística de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i pel Centro de Ciencia Cognitiva (C3) de la Universidad Nebrija
Escriu-nos a vocabulari@urv.cat, per Twitter o Facebook.