DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA
XXV Setmana  PSICOLÒGICA
TALLERS
14, 15, 16 i 17 de novembre de 2016 

Dll. 1 Introducció a la psico-oncologia: Consta de diferents blocs temàtics: Definició de la Psico-oncologia i les seves àrees d'actuació. El desenvolupament del concepte de l'impacte emocional de la malaltia oncològica sobre pacients i familiars i estratègies d'avaluació i intervenció. L'aproximació a la Psico-oncologia Pediàtrica i el desenvolupament de casos clínics. A càrrec de Agustina Sirgo Rodríguez i Beatriz Rubio Cantabella.

Dll. 2 Psicologia de les Diferències Individuals aplicades al context de selecció: El cas de Gran Hermano: S'exposaran alguns principis bàsics de la metodologia seguida pel nostre equip en els contextos de selecció. Aquests principis s'exemplificaran desenvolupant una experiència d'èxit com és la selecció de concursants del reality Gran Hermano. A càrrec de Sergio Escorial Martín.

Dll. 3 Taller d'introducció a les Intervencions Assistides amb Gossos: Es donaran a conèixer els fonaments teòrics de la teràpia assistida amb gossos i les seves aplicacions terapèutiques i educatives. També es farà una pràctica en intervenció amb la participació dels gossos de teràpia de l'Associació 4 Potes. A càrrec de Montserrat Carrión Pedrol i Annabel Folch Mas.

 

Tallers programats pel dimarts 15 de novembre

Dm. 1 L'Ansietat: Que és i com ajudar a un pacient que la sofreix? L'Ansietat és una emoció comuna en la població general, pot ser una aliada per a la nostra adaptació al mitjà o pot arribar a ser la nostra pitjor enemiga provocant un quadre simptomatològic desagradable que afecti el dia a dia. A càrrec d'Esther González Sans.

Dm. 2 Conducta suïcida: Es tractaran els principals factors de risc de la conducta suïcida, les principals vies utilitzades per a la realització de l'acte i les mesures de prevenció que actualment s'apliquen. A càrrec de Psicomed.

Dm. 3 Què porta a un adolescent a enrolar-se en la Yihad? En el taller intentarem conèixer què és la Yihad i com les persones tendeixen a entrar en aquest moviment, centrant-nos en els aspectes psicològics que subjeuen en els adolescents. També buscarem com poder prevenir que els adolescents no caiguin en aquesta trama. A càrrec de María Victoria Mellado Ramos.