DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA
XXV Setmana  PSICOLÒGICA
PROGRAMA
14, 15, 16 i 17 de novembre de 2016  

Dilluns 14 de novembre

9:00h Presentació.

9:30h La simulació en la conducta criminal: Es realitza una anàlisi de la conducta de simulació. Des d'un punt de vista antropològic s'estudia la mentida, la seva naturalesa, la seva detecció i el seu impacte en les interaccions socials judicials. També s'estudien diversos casos reals arxivats de simulacions judicials. A càrrec de Xavier Fibla Saltó.

12:00h Comunicació persuasiva: La comunicació verbal ha existit des de l'origen de l'Homo Sapiens. Passem la major part de la nostra jornada laboral parlant i escoltant altres persones i intentant aconseguir una mica d’elles, és a dir, comunicació d'influència. La majoria de persones inverteixen molt poc temps en com fer que aquesta comunicació sigui més eficient i productiva. Durant la xerrada es donaran algunes pautes sobre com entrenar la comunicació de manera que sigui més simple i alhora persuasiva. A càrrec de Javier Alonso Cordero.

16:00 a 19:00h Tallers simultanis.

 

Dimarts 15 de novembre

9:30h Comunicacions Orals del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta de la URV (CRAMC): De casa, pels de casa. T'has plantejat la recerca com a opció de futur? T'oferim conèixer les investigacions més pioneres de la URV en diferents camps de la psicologia. Realitzarem un concurs a la millor conferència en honor a Rosa Sánchez-Casas.

12:00h Neuromarketing, psicologia i publicitat: Després d'una breu introducció sobre la relació entre la psicologia i la publicitat, la part central de la conferència se centrarà, a partir de l'estudi del model neuropsicològic del comportament, en el Neuromarketing: concepte, tècniques, aplicacions, exemples, límits i futur. A càrrec d'Elena Añaños Carrasco.

16:00 a 19:00h Tallers simultanis.

 

Dimecres 16 de novembre

9:30h Projecció de la pel·lícula: “Tomboy”

12:00h Cinefòrum. La transsexualitat en la infància, una realitat oculta. Abordarem la transsexualitat des de l'òptica de la diversitat, sobretot de gènere, la seva història i el tractament mèdic que rep en l'actualitat. També parlarem del paper de les entitats “pro” drets humans de les persones trans, de les famílies i el canvi de paradigma que fa que cada vegada sigui més visible en la infància una realitat que, fins ara, ens oculta. A càrrec de Ana Navarro i Anna Prieto.

15:30h Dolor crònic, amor i erotisme: Anar a la cerca de la visibilitat eròtica de les persones que conviuen amb dolor crònic. La sexualitat de les persones amb dolor crònic és una realitat, amb massa freqüència, ignorada. Amb aquesta exposició es pretén retornar-la al lloc que li correspon, que no és altre que el mateix terreny de joc que la resta de sexualitats. A càrrec de Santiago Frago Valls.

17:30h Psicologia i videojocs, una relació bidireccional: Com els videojocs poden desenvolupar habilitats cognitives, socials i emocionals i com la psicologia pot influir en el desenvolupament dels mateixos, ja sigui amb objectius lúdics o acadèmics. A càrrec de Sergio Alloza Castillo.

 

Dijous 17 de novembre

9:30h Ser feliç en temps de canvi: Reflexionarem sobre motivació, energia, entusiasme, lideratge, optimisme, "empreses vives", "persones vives", "equips vius"... tirar endavant, assumir la responsabilitat, enfrontar-se al canvi, aprofitar el camí, gaudir, etc. A càrrec de Carlos Andreu Pintado.

12:00h Acte de cloenda i “Psicolabis” per a tots.