DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XXIV Setmana  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
17, 18, 19 i 20 de novembre de 2015  
 
 

Dimarts 17 de novembre

8:45h Presentació.

9:30h Comunicacions orals del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta de la URV (CRAMC): De casa, pels de casa. T'has plantejat la recerca com a opció de futur? T'oferim conèixer les investigacions més pioneres de la URV en diferents camps de la Psicologia.
En finalitzar les comunicacions orals es votarà la millor comunicació oral pel premi Rosa Sánchez Casas.

12:00h Consciència ecològica i benestar infantil. Efectes del contacte amb la naturalesa: La present conferència tracta sobre l'estudi que des de la Psicologia Ambiental s'ha fet de la interrelació nens-naturalesa, així com dels beneficis psicològics que aporta aquesta relació. A més, s'abordarà el paper que pot jugar una restauració psicològica a través d'experiències en entorns naturals en una conducta pro-ambiental. Conferència a càrrec de la Dra. Silvia Collado Salas.

16:00 a 19:00h Tallers simultanis.

 

Dimecres 18 de novembre

9:30h El deliri: El deliri és un trastorn psicopatològic que se situa a la frontera entre la psiquiatria i la resta d'especialitats mèdiques. En aquesta conferència veurem on es presenta el deliri i les seves conseqüències. Conferència a càrrec del Dr. Joan de Pablo Rabassó.

12:00h Neurosexologia: més enllà de l'amor i el sexe: En aquesta conferència parlarem de com reacciona un cervell enamorat i com els avenços en el coneixement del cervell humà ens poden ajudar a mantenir unes relacions més sanes. Conferència a càrrec del Dr. Raúl Espert.

16:00 a 19:00h Tallers simultanis.

 

Dijous 19 de novembre

9:30h Projecció de la pel·lícula: "Sonrisa verdadera"

12:00h Cinefòrum. Participació dels protagonistes del documental, juntament amb la psicòloga que ha seguit el cas clínic. El Sergio és un noi de 27 anys que pateix ceguera acompanyada d'un Trastorn Autista. Tot i això, la seva puresa, la seva entrega i la seva pau interior han fet de la seva vida una increïble història de superació. A càrrec de Silvia Ayuda, Sergio Aznárez i Juanma Aznárez.

15:30h Victimització infantil. Mutilació genital femenina: un estudi de casos. Introducció a la victimologia del desenvolupament centrat en la victimització infantil produïda per la pràctica de la Mutilació Genital Femenina (MGF). Es presenten els resultats d'un estudi de casos dut a terme amb tres dones que van patir MGF, les seves implicacions a nivell psicològic i les seves impressions i opinions respecte a la pràctica de la MGF. A càrrec de Alba Pérez González.

17:30h Introducció al procés del dol: Realitzarem una introducció a què és el procés de dol des d'una perspectiva integradora, centrant-nos a diferenciar dol i depressió, abordant la complexitat d'aquest procés a nivell cognitiu, emocional i conductual. Conferència a càrrec de Javier Álvarez Cáceres.

 

Divendres 20 de novembre

9:30h El cinema com a recurs per la Psicologia. Cap a un nou perfil del psicòleg audiovisual: Suggerim un nou camp professional per als psicòlegs, que és el del psicòleg audiovisual, a més de l'ús que té el cinema i altres arts audiovisuals i escèniques com a eina de teràpia. Conferència a càrrec de Ana María Fernández Rodríguez.

12:00h Acte de cloenda i "Piscolabis" per a tots.