DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XXII SETMANA  PSICOLÒGICA
  TALLERS
18, 19, 20 i 21 de novembre de 2013  
 
 

Tallers programats pel dilluns 18 de novembre

Dl. 1 Com superar l'ansietat escènica. A càrrec de Guillermo Dalia Cirujeda. Es comentarà què és l’ansietat escènica, quines són les seves característiques, les seves respostes motores, cognitives i fisiològiques, quins són els seus mantenidors i com podem pal·liar o controlar les respostes incòmodes de l’ansietat escènica.

Dl. 2 Educació emocional. A càrrec de Cristina Vidal Marsol. Donar a conèixer els continguts de l’educació emocional i la necessitat de l’entrenament emocional des de la Psicologia. Facilitar eines i estratègies a les persones assistents per assolir un major benestar emocional i psicològic en  la vida quotidiana.

Dl. 3 Trastorn límit de la personalitat. A càrrec de Laura López Seguer. El taller serà teòric i pràctic. Es treballaran els diversos Trastorns de Personalitat i més específicament el Trastorn Límit de la Personalitat.

Dl. 4 Teràpia psicodèlica aplicada a pacients terminals. A càrrec de José Manuel Villaescusa de los Heros. Teoria i tècnica de les teràpies que utilitzen els estats modificats de la consciència, produïts per substàncies psicodèliques, per tractar casos d’ansietat en malalts terminals.

Dl. 5 L'estudi dels efectes dels mitjans: investigant l'entreteniment mediàtic. A càrrec de María T. Soto que ens oferirà un taller en el que coneixerem i treballarem els efectes dels mitjans de comunicació sobre la nostra percepció en l'entreteniment, es a dir, la influència que tenen sobre nosaltres. .

Dl. 6 Gestió de la marca personal. A càrrec de Helena Casas, Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Psicologia Clínica i de la Salut, a ISEP. Máster en Marketing Digital i Comerç Electrònic. Ens farà un taller sobre com la nostra marca personal està moldejada per les xarxes socials i en Internet en general, com hauríem de definir-la i valorar el que volem compartir. Explorarem les claus digitals per difondre les nostres aptituds personals i professionals i com comunicar-nos a través d'aquestes.

 

Tallers programats pel dimarts 19 de novembre

Dm. 1 Teràpia de parella i sexualitat. A càrrec de Pere Font on es farà un anàlisi dels canvis actuals en relació a nous models i estils de relació, i com aquests afecten a la manera en com es viuen les relacions sexuals i de parella, i en com la psicologia pot ajudar quan els conflictes apareixen.

Dm. 2 Teràpia amb animals. A càrrec de  Anabel Folch Mas  i Montserrat Carrión Pedrol on es donaran a conèixer els fonaments teòrics de la teràpia assistida amb gossos i les seves aplicacions terapèutiques i educatives. A la segona part, es farà una pràctica en intervenció amb la participació dels gossos de teràpia de l'Associació 4 Potes.

Dm. 3 Psicologia de l'esport. A càrrec de Joan Vives, llicenciat en Psicologia per la UB, Màster en Psicologia del Esport i Tècnic Superior de Basquet. A treballat en equips ACB i en el departament arbitral de la mateixa lliga. Així com també com a psicòleg esportiu de la Federació Espanyola i Catalana. Tractarem la influència de la psicologia en les activitats físiques i com un professional pot entrenar les habilitats psicològiques per millorar el rendiment esportiu i personal fent incís, sobretot, en la motivació.

Dm. 4 Psicodrama. A càrrec de Iván González, diplomat en Teràpia Ocupacional per la Universitat de Vic, ha cursat el màster de Psicodrama y Psicoteràpia de Grup en ADIP i és fundador de Psicodinàmic. En aquest taller aprendrem els orígens i fonaments del Psicodrama i quins són els seus instruments fonamentals. Així mateix, i de manera dinàmica i interactiva, mostrarem com és una dinàmica d'una sessió psicodramàtica i què són, per a què serveixen i com utilitzar les següents tècniques psicodramàtiques: El mirall, el doble, la cadira buida, “soliloquio”, interpolació de resistències i treball amb imatges.

Dm. 5 Hipnosis. A càrrec del Dr. Antoni Castel que és psicòleg clínic a la unitat del dolor de l'hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. El taller parlarà de les falses creences sobre la hipnosi i les aplicacions d'aquesta en teràpies.

Dm. 6 Tractament Oncològic. A càrrec de Elena Nolla Artells on es tracta de donar una visió global dels aspectes psicològics propis que caracteritzen el càncer de mama des del moment del diagnòstic fins a la fase de supervivència. També es tocaran alguns aspectes sobre comunicació terapèutica. Comptarem amb la presència de testimonis que podran aportar informació de primera mà.