DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XXII SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
18, 19, 20 i 21 de novembre de 2013  
 
 

Dilluns 18 de novembre

8:45h Presentació a càrrec de Rector, Degà, Director del departament, Coordinador de la Setmana i Sots coordinador.

9:30h Conferència CRAMC. Comunicacions Orals del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta de la URV (CRAMC):

  • De casa, pels de casa.
  • T'has plantejat la recerca com a opció de futur?
  • T'oferim conèixer les investigacions més pioneres de la URV en diferents camps de la psicologia.

11:45h Conferència: Cronobiologia de la depressió. A càrrec de Enric Álvarez, Director del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona de la que, en l'actualitat, és Professor titular de Psiquiatria i professor de tercer cicle en "Trastorns Afectius", veurem la patogènia de la depressió que s'ha evidenciat repetidament i a través de diferents mètodes una hipofunció indolaminèrgica, tant de serotonina com del seu metabòlit la melatonina. El dèficit d'aquesta última implica una profunda alteració dels ritmes circadians que caracteritzen la clínica de la depressió.

16:00 a 19:00h Tallers simultanis.

 

Dimarts 19 de novembre

9:15h Projecció de la pel·lícula: Sin miedo a la vida.

11:45h Conferència: Intervenció psicològica en catàstrofes. A càrrec de Jesús Sanz: ¿Què és una catàstrofe?. Quin tipus de repercussions psicològiques normals i patològiques apareixen? Totes les catàstrofes afecten per igual? ¿Persisteixen les conseqüències psicopatològiques en el temps? Quins són els tractaments psicològics per als trastorns mentals per catàstrofes? Són eficaços i efectius?.

16:00 a 19:00h Tallers simultanis.

 

Dimecres 20 de novembre

9:15h Conferència: Assessorament psicopedagògic de l'alumnat d'Altes Capacitats en el marc escolar inclusiu: A càrrec de Gemma Vilaseca, coneixerem les avantatges del procés de valoració psicopedagògica continu amb caràcter projectiu de l’alumnat d’altes capacitats.

11:45h Conferència: Criminologia. A càrrec de Vicente Garrido, farem un breu repàs als fonaments, mètodes i objectius de la criminologia, per significar els principals camps d'estudi en l'actualitat, així com els èxits aconseguits i les dificultats existents per al progrés en la investigació i en la pràctica..

15:30h Projecció de la pel·lícula: “Una mente maravillosa”.

18:00h Conferència: Esquizofrènia paranoide, a propòsit de John Forbes Nash. A càrrec de José Alfonso Gutiérrez-Zotes, ens parlarà d'un cas molt mediàtic com el del matemàtic John Nash es reflexionarà sobre l'esquizofrènia, els símptomes, el deteriorament funcional i cognitiu així com l'evolució dels tractaments psicològics.

 

Dijous 21 de novembre

9:15h Adicció a les noves tecnologies. A càrrec de Samuel Fernández llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid, forma part de departament per a adolescents de "Cinteco". Explicarà l'addicció de molts dels joves a les últimes tecnologies, i l'abús que fem d'elles, així com la quantitat de temps que desaprofitem.

11:45h Acte de cloenda: “Psicologia aplicada a la màgia. A càrrec d'Eduard Juanola, Doctor en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Utilitzarem la psicològica en la màgia i el il·lusionisme, a través d’alguns efectes màgics.