DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XXI SETMANA  PSICOLÒGICA
  TALLERS
26, 27, 28 i 29 de novembre de 2012  
 
 

Tallers programats pel dilluns 26 de novembre

Dl. 1 Psicologia clínica i juvenil: Una aproximació des de la pràctica. Els nens són dimonis o àngels? En aquest taller es parlarà sobre l’àmbit de treball de la psicologia infantil, es veuran algunes tècniques d’avaluació i intervenció, es presentaran casos pràctics i un cas obert que es sotmetrà a discussió. Aquest taller anirà a càrrec de Sergi Banús, llicenciat en psicologia i especialitzat en psicodiagnòstic infantil juvenil i també en àmbits escolars i familiars.

Dl. 2 Perfil psicològic i geogràfic del criminal. Podem arribar a detectar un criminal en tan sols una conversa? Pot ser qualsevol del teu entorn. Hi ha característiques de personalitat que fan a una persona criminal? Podem dir que tots els criminals presenten les mateixes característiques de personalitat? Aquest taller pretén introduir-nos a la teoria, metodologia i aplicació de la tècnica del perfil criminològic (criminal profiling) com una eina d’investigació policial. Aquest taller anirà a càrrec de Jorge Jiménez, especialista en criminologia i Vice-President del Spanish Society of Criminal Profiling Investigation (SEIPC).

Dl. 3 Escoltar el cos, un viatge a la pau interior. Després d'aquest matí tant intens anem a relaxar-nos! És molt important que les persones sapiguem rebaixar la nostra activació fisiològica i mental, ja que estem envoltats de molts factors estressants durant el nostre dia a dia, i amb unes nocions bàsiques de relaxació podem fer que això canviï. Aquest taller va a càrrec de Felip Caudet, fisioterapeuta.

Dl. 4 Gestalt, la totalitat de la ment. La Gestalt és una teràpia psicològica que tracta qualsevol trastorn que dificulta el viure, conflictes personals (autoestima, autoimatge, etc) i interpersonals (dificultats de comunicació i relació), patrons de comportament repetitius, creences limitants, etc. Aquesta teràpia està molt interessada en el creixement i desenvolupament personal. Aquest taller anirà a càrrec de Mercedes Boliviar, terapeuta gestàltica, Màster en PNL i formadora de terapeutes. Ha realitzat el Postgrau en Anàlisi i Conducció de grups clínics. És membre titular de la AETG i és psicoterapeuta reconeguda per la FEAP.

Dl. 5 Psicologia de l'esport. L'esport és vida, però hi ha vegades que ens costa practicar-lo, no estem motivats o els nervis ens fallen davant d'una competició. En aquest taller es treballarà el rol del psicòleg en l’àmbit de l’exercici físic, fonamentalment en l’àmbit dels clubs i els gimnasos. Es faran diferents dinàmiques grupals que ens permetran tenir eines per a l’assessorament a nivell d’usuari, professional i institucional. Aquest taller anirà a càrrec de Rodolfo Castro llicenciat en psicologia, especialitzat en psicologia de l’esport, director de Clubes y Gimnasios, professor d'educació física i gerent de marketing en gimnasos aeròbics.

Dl. 6 Tècniques projectives. Una taca de tinta, una interpretació, un diagnòstic. És possible això? Descobreix-ho a través de la tècnica de Rorschach. Es veurà com es pot aplicar i com es pot analitzar. Aquest taller anirà a càrrec de Anna Tuset, professora de l'Institut Català del Rorschach i Mètodes Projectius.

 

Tallers programats pel dimarts 27 de novembre

Dm. 1 Neuromarketing. No t'ha passat mai que has comprat alguna cosa i no saps per què? El neuromarketing afecta directament al nostre cervell. En aquest taller podrem veure, des d’una visió totalment actualitzada, què es fa exactament en els estudis de mercat. D'aquesta manera podrem veure quins recursos de la psicologia utilitzen les empreses per a promocionar-se. Aquest taller anirà a càrrec de Álvaro Marín, llicenciat en psicologia i en enginyeria industrial.

Dm. 2 Alzehimer. No oblidis mai el que passa a la teva vida, i si passa... vine al taller sobre Alzheimer de la Setmana Psicològica. Aquí descobrirem què és la malaltia d’Alzheimer, quins símptomes dóna i les necessitats que tenen els malalts i els cuidadors en cada etapa de la malaltia. En aquest taller veurem més a fons com és aquesta malaltia i adquirirem eines per tractar amb aquest tipus de pacients. Aquest taller anirà a càrrec de Ramona Moix, treballadora social i directora de l’Associació de malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca i, d'Anna Corbera, psicòloga de l’Associació Alzheimer, de la residència Mare Güell i també porta la consulta de psicologia al centre Fisiomed de Cervera.

Dm. 3 Artteràpia. El valor de l'acte creatiu no està en el resultat, sinó en el poder transformador que resideix en el propi acte de crear. A través de l’art podem conèixer coses que s’amaguen en el nostre inconscient. Vine al taller d’artteràpia, deixa't portar i coneix-te una mica més. Aquest taller anirà a càrrec de Mireia Batet, llicenciada en psicologia, diplomada en artteràpia i Màster en Psicomotricitat. Actualment és psicoterapeuta, formadora i també porta un grup de creixement personal.

Dm. 4 Psicoanàlisi: errors i horrors. Un psicoanalista és capaç de llegir la ment, levitar, etc... real o irreal? Resol tots els teus dubtes sobre el psicoanàlisi. En aquest taller es revisaran alguns casos, per exemple sobre l’acostament a les dificultats que implica la pràctica psicoanalítica, el maneig inadequat de la transferència o l'ús de la fenomenologia com a criteri diagnòstic que implica diverses conseqüències greus en el tractament dels pacients. Aquest taller anirà a càrrec de Manuel Rebollo, llicenciat en psicologia, membre de l’escola de psicoanàlisi, del Fòrum Psicoanalític de Barcelona i del de Tarragona. També és membre i delegat de publicacions de la JD de la AePCL (Associación española de Psicoanàlisis del Campo Lacaniano).

Dm. 5 La psicologia del dolor crònic: Fibromiàlgia. Té alguna possibilitat la psicologia envers el gran enemic? En aquest taller podràs conèixer més profundament les característiques psicològiques que comporta la fibromiàlgia i també tècniques per a poder tractar-la. Aquest taller anirà a càrrec d'Antoni Castel, doctor i psicòleg adjunt de la Unitat de Dolor de l’Hospital Joan XXIII.

Dm. 6 Interpretació i tractament oníric. Viatjarem a través dels nostres somnis i aprendrem com fer-ho. Tenen significat els nostres somnis? Creus que es poden utilitzar per a tractar a la gent? En aquest taller veurem el paper dels somnis en el psicoanàlisi, veurem quina funció tenen segons l’orientació Lacaniana i què volem dir amb “Interpretació de somnis”. Aquest taller anirà a càrrec de M. Angela Gallofré, psicòloga clínica.