DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XXI SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
26, 27, 28 i 29 de novembre de 2012  
 
 

Dilluns 26 de novembre

8:45h Presentació.

9:30h Llenguatge corporal. T’has preguntat algun cop per què uns missatges ens arriben millor que altres? Realment és tan important la manera en què diem les coses? En aquesta conferència parlarem de la importància del discurs i la capacitat de retòrica, així com del poder de persuasió que tenen els mitjans audiovisuals. A càrrec d'Arantxa Capdevila, Doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i actual cap responsable d'ensenyaments dels Estudis de Comunicació a la URV.

11:00h Descans.

11:45h Avaluació de la simulació i la personalitat en l'àmbit forense. Sabies que una malaltia mental et pot rebaixar la pena al realitzar un crim? En aquesta conferència es presentaran els instruments i estratègies més importants utilitzades per a la detecció de simulació i l'avaluació de la personalitat en l’àmbit forense. Aquesta conferència anirà a càrrec de Pablo Santamaría, director del Departament d’Investigació i Desenvolupament de TEA Edicions.

13:30h Dinar.

Dimarts 27 de novembre

9:15h Projecció de la pel·lícula: “La Ola”.

11:00h Descans.

11:45h Cinefòrum: Psicologia de masses. Com pot ser que una persona pugui tenir tanta influència en un grup com per aconseguir que aquests duguin a terme terribles barbaritats? A partir de la pel·lícula, es farà un debat i una reflexió sobre com la gent ens agrupem amb grups, quines són les seves tendències i quins són els diferents rols que pot agafar un subjecte dins d'un grup. Aquesta conferència anirà a càrrec del psicòleg clínic Josep Sanahuja.

13:30h Dinar.

Dimecres 28 de novembre

9:15h Tractaments psicològics en el trastorn bipolar: Sabem realment què és el trastorn bipolar? En aquesta conferència podrem revisar les diferents tècniques per a poder tractar el trastorn bipolar i es centrarà sobretot en la psicoeducació. Aquesta conferència anirà a càrrec del psicòleg clínic i investigador Francesc Colom, Doctor Cum Laude en Psicologia Clínica per la Universitat de Barcelona i responsable de l’Àrea de Psicoeducació i Intervencions Psicològiques del Programa de Trastorns Bipolars de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer –IDIBAPS.

11:00h Descans.

11:45h Investigació actual en Psicoteràpia Psicodèlica. Des de principis dels anys 90 es viu un renovat interès per la investigació de les substàncies psicodèliques. Aquest interès ve derivat tant per les seves potencialitats terapèutiques, com per a resultar excel·lents eines d'investigació en neurociències per a permetre comprendre millor les relacions cervell-ment. En aquesta conferència es revisaran les investigacions més rellevants que s’estan produint en aquest camp. Aquesta conferència anirà a càrrec de Jose Carlos Bouso, psicòleg clínic i investigador. Actualment combina la seva activitat com a investigador a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) amb el seu treball de Coordinador de Projectes d'Investigació a ICEERS (International Center for Ethnobotanical Educaction, Research & Services).

13:30h Dinar.

16:00h Projecció de la pel·lícula: “Te doy mis ojos”.

18:00h Cinefòrum: Maltractament de gènere: Una imatge val més que mil paraules. En aquest cas les imatges de la pel·lícula “Te doy mis ojos” ens serviran per a posar-nos en la pell de l’agressor, l’altra cara del problema del maltractament. Aquesta conferència anirà a càrrec de Ismael Loinaz llicenciat en criminologia i psicologia clínica. Actualment és Research Visitor en The University of British Columbia, PDI en formació a la Universitat del País Vasc i Investigador a l'Eusko Jaurlaritza (Govern Basc).

Dijous 29 de novembre

9:15h Comunicacions Orals del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta de la URV (CRAMC): De casa, pels de casa. T'has plantejat la recerca com a opció de futur? T'oferim conèixer les investigacions més pioneres de la URV en diferents camps de la psicologia. Les diferents comunicacions seran:

  • “Caracterización etofarmacológica del laberinto circular elevado (Zero maze test):Resultados preliminares” – Luís Heredia Santaella.
  • “Qui és més agressiu: l’adult o l'ancià? - Mireia Ruiz Pamies.
  • Adaptació del test I-DAQ per adolescents" – Sílvia Duran.
  • "La importància de la maduresa psicològica i dels trets de personalitat en la predicció del rendiment acadèmic" - Elisa Camps.
  • "La relevancia de la personalidad y la inteligencia en la obtención del carnet de conducir”- Lourdes Carrascón Arconada.
  • “Aproximació psicolingüística a la semàntica dels bilingües” – Roger Boada Navarro.
  • “Entimemas: hacia una mecánica de las creencias” – Daniel Rivera Guajardo.

11:00h Descans.

11:45h Acte de cloenda: Dinàmiques grupals i creativitat. Per acabar aquesta setmana plena de coneixement i experiències realitzarem diferents exercicis conduïts per un Coach que ens permetran potenciar la nostra creativitat i veure quin és el patró de moviment que tenim els éssers humans. Aquest treball personal el realitzarem amb el psicòleg Santi Lopez-Villa consultor de recursos humans, coach personal i professional. Amés, imparteix classes i seminaris sobre Lideratge i Comunicació, Intel.ligència Emocional i Resolució de Conflictes i Mediació, entre d’altres.

13:30h Dinar