DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XX SETMANA  PSICOLÒGICA
  TALLERS
21, 22, 23 i 24 de novembre de 2011  
 
 

Tallers programats pel dilluns 21 de novembre

Dl. 1 Què és la Programació Neurolingüística? Aplicacions. A càrrec d'Eduardo Díez, Doctor i Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica. Parlarà de l'origen, evolució i aplicacions de la PNL, i presentarà tres tècniques útils per a la comunicació, el canvi terapèutic i el coaching.

Dl. 2 Principis i aplicacions de la hipnosi clínica. A càrrec d'Antoni Castel, Doctor i Psicòleg adjunt de la Unitat de Dolor de l'Hospital Joan XXIII. Tractarà la hipnosi clínica des d'una perspectiva dinàmica, les diferents característiques de la suggestió hipnòtica i els mites que hi ha al seu voltant.

Dl. 3 Et sents bé a la teva pell? A càrrec de Federico Pérez, Psicòleg i Consultor, màster en RRHH. Exposarà dels aspectes que possibiliten el benestar i l'equilibri de les persones en els diferents àmbits de la vida.

Dl. 4 Peculiaritats eròtiques / Parafílies. A càrrec de Santiago Frago, metge, director de l'Institut de Sexologia Amaltea de Saragossa i professor de l'Institut de Sexologia de Madrid. Exposarà l'evolució dels conceptes "perversió", "desviació" o "parafília", i n'oferirà una perspectiva comprensiva a partir del concepte de "peculiaritat" allunyant-se d'estigmes i tòpics. *(Aquest taller es realitzarà de 5 a 8).

Dl. 5 Abordatge de les psicosis des de la Psicoanàlisi. A càrrec de Manel Rebollo Claveria i Montserrat Pallejà Domingo, Especialistes en Psicologia Clínica i psicoanalistes. Analitzaran els elements bàsics per a procedir al diagnòstic diferencial d'estructura entre neurosi, psicosi i perversió, així com l'estratègia a seguir en el seu tractament. Abordaran de les grans categories de psicosi a través de casos clínics.

Dl. 6 Constel·lacions. A càrrec de Thais Casals, psicòloga especialista en coaching. Farà una exposició pràctica de què és una Constel·lació a partir de casos, així com del seu ús en diferents camps de la psicologia (teràpia familiar, psicoteràpia, psicologia de les organitzacions, etc.).

 

Tallers programats pel dimarts 22 de novembre

Dm. 1 Estructura, psicologia i efectes del missatge audiovisual. A càrrec de Luis Fernando Morales, Doctor en Comunicació Audiovisual i Publicitat. Professor i Investigador Postdoctoral de la UAB. Treballarà els diferents models d'organització interna del missatge audiovisual, així com diferents mètodes per a l'estructuració i medició dels seus efectes. Realitzarà un experiment pràctic per a l'estudi d'un problema específic de comunicació.

Dm. 2 Què és la Sonoteràpia? A càrrec de Jurgen van Win, psicoterapeuta i músic, i Claudia van Win, sociòloga, pedagoga i musicoterapeuta. Plantejaran la qüestió de si es poden modificar les ones cerebrals amb la Sonoteràpia, així com el seu ús en problemes emocionals.

Dm. 3 Teràpia assistida amb animals. A càrrec d'Eva Domènec, presidenta de l'associació "Somriures CTAC (Centre de Teràpies Assistides amb Cans)". Exposarà la fonamentació i aplicació pràctica d'aquests tipus de teràpies, especialment amb gossos.

Dm. 4 Un passeig pel departament de RRHH/Persones. A càrrec de Patricia Ruiz, psicòloga i màster en Organització i RRHH per la UAM. Donarà una visió generalista d'un departament de RRHH a través dels objectius de l’empresa i del propi departament, i exposarà com l'organització treballa aquests objectius.

Dm. 5 Intervenció psicomotriu amb infants autistes. A càrrec de Josep Rota, psicòleg i psicomotricista. Presentarà casos reals d'intervenció psicomotriu amb infants autistes a través de sessions filmades.

Dm. 6 Violència familiar ascendent: Bases conceptuals i claus d'intervenció. A càrrec d’Ignacio G. Fernández, Cap de Psicòlegs de la Clínica Universitària de Psicologia de la UCM. El taller abordarà conceptualment el fenomen de la violència familiar ascendent (de fills a pares) i proposarà les bases de la intervenció, tant a nivell d'avaluació com de tractament. També s'exposaran situacions prototípiques de la consulta i alternatives per gestionar-les.