DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XX SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
21, 22, 23 i 24 de novembre de 2011  
 
 

Dilluns 21 de novembre

9:30h Presentació. A càrrec del Mgfc. Sr. Rector de la Universitat Rovira i Virgili.

10:00h Conferència Inaugural: "Intervenció psicològica en emergències des de la Unitat Militar d'Emergències". A càrrec del Comandant Rafael Blázquez, psicòleg i cap de psicologia de la UME. Farà una exposició del què és la UME i explicarà les línies d'intervenció i els procediments d'actuació i intervenció psicològica en emergències des d'aquesta Unitat.

12:00h Conferència: "Insomni i estrès: causes i aproximacions terapèutiques". A càrrec del Dr. Francesc J. Segarra, psicòleg i coordinador general de la Clínica del Son Estivill i coordinador de la Unitat del Son a l'Hospital General de Catalunya. Tractarà la relació (bidireccional) entre insomni i estrès, les principals causes i conseqüències de l'insomni, i presentarà tècniques d'afrontament com a aproximació terapèutica.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis. *(El taller de Santiago Frago "Peculiaritats eròtiques / Parafílies" es realitzarà de 17:00h a 20:00h)

Dimarts 22 de novembre

10:00h Cinefòrum: "Thin" (Lauren Greenfield, 2006). Documental que explora el tractament dels Trastorns de la Conducta Alimentària a partir de l'experiència de quatre noies en un centre clínic del sud de Florida.

12:00h Conferència: "Model multidisciplinar aplicat al tractament dels Trastorns de la Conducta Alimentària". A càrrec de la Dra. Carmen del Valle, Doctora en Psicologia per la UAM i professora de Psicologia Social a la Universitat CEU San Pablo de Madrid. Presentarà el Model Centta, un exemple de model multidisciplinar en tractaments psicològics dels Trastorns de la Conducta Alimentària. Exposarà la idoneïtat del model, el seu funcionament i la seva eficàcia davant d'altres models.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimecres 23 de novembre

10:00h Conferència: "Optimisme intel·ligent: és possible en temps de crisi?". A càrrec de la Dra. Mª Dolores Avia, Doctora en Psicologia per la UCM i Catedràtica de PETRA de la UCM. Farà una revisió del concepte d’optimisme intel·ligent, de les seves bases psicològiques, de la possibilitat del seu aprenentatge i de la seva relació amb la salut.

12:00h Conferència: "Disponibilitat psicològica per a l'alt rendiment". A càrrec de Pep Font, psicòleg de l'esport al CAR (Centre d'Alt Rendiment). Exposarà els elements essencials del rendiment com a fenomen situacional que es dóna en diferents àmbits, especialment en l'esport. Mostrarà el model de treball que s'aplica al CAR tant per avaluar la disponibilitat psicològica per a l'alt rendiment com per establir les prioritats d'intervenció.

16:00h Cinefòrum: "Xtrems" (Abel Folk i Joan Riedweg, 2009). Pel•lícula basada en fets reals, a partir de les declaracions de testimonis, on es tracten les drogodependències i les seves conseqüències.

18:00h Conferència: "Tractament de les addiccions des d'una visió integradora i comunitària: la comunitat terapèutica". A càrrec de Mercedes Cervantes, psicòloga i directora del Grup ATRA (Associació Tractament de les Adiccions). Analitzarà les addiccions, com a fenomen multicausal i multidimensional, des d'un abordatge integratiu i centrat en els aspectes comunitaris.

Dijous 24 de novembre

10-12h Conferència: "Emocions i intel·ligència social". A càrrec del Dr. Ignacio Morgado, Doctor en psicologia, Catedràtic de Psicobiologia i membre de l'equip de direcció de l'Institut de Neurociència de la UAB. Exposarà què són les emocions i com influeixen en l'atenció, les percepcions, la memòria, la presa de decisions, la planificació del futur, la creativitat, etc. Així mateix analitzarà el paper de la intel·ligència social i emocional a l'hora de reduir l'estrès i garantir el benestar de les persones.

Acte de Cloenda: "Sessió de risoteràpia". A càrrec d'Eva Cornejo, infermera i educadora del riure. A riure plegats!