DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XIX SETMANA  PSICOLÒGICA
  TALLERS
22, 23, 24 i 25 de novembre de 2010  
 
 

Tallers programats pel dilluns 22 de novembre

Dl. 1 Problemes psicològics que envolten la maternitat. A càrrec de la Psiquiatra Gracia Lasheras. Es realitzarà una introducció teòrica sobre els principals trastorns psicològics que poden ocórrer durant l'embaràs i el postpart, i es presentaran casos pràctics que els alumnes hauran de resoldre, tant en l'enfoc diagnòstic, com en el terapèutic, amb l'ajuda de la professora.

Dl. 2 Psicogereontologia, estimulació cognitiva. A càrrec de Feliciano Villar, Doctor i Professor titular de la Universitat de Barcelona al Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació. Es tractarà, de manera pràctica i participativa, assenyalar què s'entén per envelliment satisfactori i quines són les actituds i activitats que el promouen. S'indicaran línies d'intervenció per a fomentar una vellesa activa i participativa.

Dl. 3 Dependències sense substàncies. A càrrec d'Iban Gabaldà, cap de projectes d'empresa Gabinet Ceres i sociòleg de formació, àmplia experiència en estudis polítics. Elaborarà i planificarà les campanyes de prevenció a les drogues.

Dl. 4 Psique, cos i energia, tres aspectes essencials per a la correcta relaxació. A càrrec de Joan Garola, especialista en Psicologia Clínica, acupuntor i instructor W.S.T. de Luohan Qi Gong. Treballarà la relaxació des dels tres nivells de l'ésser humà: aspecte psíquic, corporal i energètic.

Dl. 5 Ús de les tecnologies de la Informació i Comunicació en tractaments psicològics. A càrrec de Soledad Quero. Profesora de Técnicas de Intervención y Tratamientos Psicológicos en la Universidad Jaume I de Castellón. Presentarà les possibilitats i avantatges que ofereixen les noves Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC’s) per als tractaments psicològics. I la seva aplicació en alguns programes específics.

Dl. 6 Psicologia Econòmica i comportament del consumidor; estratègia i publicitat. A càrrec de Ricard Cayuela i Dalmau, llicenciat en Psicologia i especialitzat en Psicologia Econòmica. Descriurà, explicarà i mostrarà el desconegut camp de la Psicologia Econòmica i dels Acount Planers que treballen en agències de publicitat i organitzacions empresarials.

 

Tallers programats pel dimarts 23 de novembre

Dm. 1 ...I amb una família, com intervenim?. A càrrec de Mar Vergés, llicenciada en Psicologia amb l'especialitat de Clínica. Màster en Drogodependències i en Teràpia Familiar Sistèmica. Introducció al que ens pot oferir el model relacional-sistèmic a través de la intervenció amb parelles o famílies.

Dm. 2 La màgia de la trobada sexual, és a dir, dels sexes. A càrrec de Santiago Frago, director metge de l'Institut de Sexologia Amaltea de Saragossa. Professor de l'Institut de Sexologia de Madrid (Estudis de Postgrau per la Universitat d’Alcalá de Henares). Passeig per l'educació i l'assessorament sexual des de la sexologia, desxifrant mites i errors sexuals, fins arribar a la parella.

Dm. 3 Hipnosi clínica. Aspectes bàsics. A càrrec d'Antoni Castell, doctorat en Psicologia i especialitzat en Psicologia Clínica. Consistent en la introducció al tema, una explicació dels procediments bàsics, proves i escales de suggestionabilitat i aplicacions clíniques amb evidència empírica.

Dm. 4 Aportacions des de la psicologia a la selecció de concursants per a programes de televisió. A càrrec de Sergio Escorial, professor de la UCM. S'exposaran els procediments que des de la Psicologia permeten seleccionar concursants amb el perfil òptim per diversos programes de televisió. Es debatran mites existents sobre participants en programes “reality”.

Dm. 5 Com convertir un grup en un equip d'alt rendiment. Jaume Martí, Llicenciat en Psicologia, Màster en Psicologia de l'Esport, Tresorer de la "Federación Española de Psicología del Deporte" i Ex-president de l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport. Presentarà quines són les tècniques i processos a seguir en equips esportius d'alt rendiment per a treballar la motivació, la cohesió i potenciar els objectius comuns.

En aquest taller contarem amb la presència del exjugador (F.C. Barcelona, Atlético de Madrid, Real Valladolid i Real Celta de Vigo) de futbol professional i exentrenador (F.C. Barcelona i Real Celta de Vigo) Sr. Eusebio Sacristán.

Dm. 6 La realitat socio-sexual de les minories. A càrrec de la Sra. Irina Rabalo, sexòloga i infermera i el Sr. Fernando Aguilera Escalada, sexòleg i psicòleg. Ens explicaran la forma d'intervenir amb grups de risc d'exclusió social, en el tema de la seva sexualitat.