DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XIX SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
22, 23, 24 i 25 de novembre de 2010  
 
 

Dilluns 22 de novembre

9:30h Presentació. A càrrec del Mgfc. Sr. Rector de la Universitat Rovira i Virgili.

10:00h Conferència Inaugural: “Maltractament infantil i resposta de l’administració”. A càrrec del Dr. Miquel Àngel Sòria, Dr. en Psicologia i llicenciat en Geografia i Història per la UB. Explicarà els conceptes bàsics de maltractament, negligència i abús infantil i el seu marc jurídic. Incidència en indicadors psicosocials relatius a la seva detecció .

12:00h Conferència: “Els tractaments psicològics funcionen?”. A càrrec de Miquel Àngel Fullana. Psicòleg clínic a la Unitat d'Ansietat de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions a Barcelona. En la conferència es revisarà el concepte de tractament psicològic i l'eficàcia I efectivitats dels tractaments psicològics respecte a diferents comparadors, incloent el placebo i el tractament psicofarmacològic.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimarts 23 de novembre

10:00h Cinefòrum: “Mejor imposible. James L. Brooks ”. Aquesta pel·lícula mostra la relació d'un neuròtic rondinaire, novel·lista d'èxit, amb una cambrera i el seu veí homosexual. Mitjançant el film introduirem el tema de la següent conferència.

12:00h Conferència: ¡TOC TOC! L’home dels coberts de plàstic. Estudi d'un cas de neurosis obsessiva. A càrrec del Dr. Josep Lluís Roig, Psiquiatra, psicoterapeuta, psicoanalista. A partir del personatge principal de la pel·lícula, exposició del desenvolupament del caràcter, dels trastorns de la personalitat i de la neurosi obsessiva, des d'una perspectiva psicològica general i també psicoanalítica amb aportació de casos i d'estratègies terapèutiques.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimecres 24 de novembre

10:00h Conferència: “Acompanyament en el dol”. A càrrec de la Dra. Lourdes Nadal, doctorada en Psicooncologia i Màster en Psicologia Clínica. Explicarà tècniques a utilitzar i com actuar en situacions de dol causades per diferents motius.

12:00h Conferència: “Conseqüències psicopatològiques d’atemptats terroristes i catàstrofes i el seu tractament”. A càrrec de la Dra. Mª Paz García-Vera, doctorada en Psicologia Clínica i Directora de la Clínica Universitària de Psicologia de la UCM. Explicarà el tractament de persones que pateixen un trauma com a conseqüència directa del terrorisme i d’altres catàstrofes.

16:00h Cinefòrum: "Zelig. Woody Allen". Aquesta pel·lícula mostra des d'una perspectiva còmica els afers d'una persona amb trastorn de múltiple personalitat. I visionat de gravacions de casos reals de trastorns dissociatius.

18:00h Conferència: “Realitats sobre les múltiples personalitats”. A càrrec del Dr. Joaquín Valero, psiquiatra del Centre Psiquiàtric Pere Mata. Explicarà els trastorns dissociatius de la identitat en relació amb la pel·lícula i les gravacions.

Dijous 25 de novembre

10-12h Conferència: “Resolució de conflictes, la clau és a les emocions”. A càrrec de Santi López-Villa; psicòleg especialitzat en Recursos Humans i Coach personal i professional. “Què és un conflicte?, Què és una emoció?. Algú em va dir un dia, que ni eren tan diferents ni tan distants. Segurament, vaig pensar, que perquè existeixi una, l'altra també hi ha de ser.”

Acte de Cloenda: “Entre el tabú i lo sagrat”. A càrrec de Ferran Martín, Traficant de Somnis. “Allò que ens acosta a l'èxtasi i alhora ens fa enrogir de vergonya. Allò que tothom tem i desitja. Allò que no et van dir els teus pares. Allò ja sortia en els contes.”