DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XVIII SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
23, 24, 25 i 26 de novembre de 2009  
 
 

Dilluns 23 de novembre

9:30h Presentació. A càrrec del Mgfc. Sr. Rector de la Universitat Rovira i Virgili.

10:00h Conferència Inaugural: “Etologia en primats”. A càrrec del Dr. Miguel Llorente, responsable de la Unitat de Recerca i Laboratori d'Etologia de la Fundació Mona. Psicòleg i neuropsicòleg, ens explicarà l’estudi dels models primatològics de l’evolució humana.

12:00h Conferència: “Investigació i psicologia criminal i forense en assassins. Tractament i reinserció”. A càrrec de Isabel Llanos López, psicòloga i policia nacional i Dr. Bernat-Noël Tiffon Nonis, psicòleg i especialista en psicopatologia criminal i forense. Ens introduiran els perfils d’assassins i criminals des de la perspectiva de la psicologia forense i des de la psicologia d’investigació criminal.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimarts 24 de novembre

10:00h Cinefòrum: “Las normas de la casa de la sidra”. Aquesta pel·lícula contempla una realitat sobre els embarassos no desitjats en temps no molt llunyans, on es reflexen els mateixos dilemes que en l'actualitat. Mitjançant el film introduirem el tema de la següent conferència.

12:00h Conferència: “Assessorament psicològic davant un embaràs no desitjat”. A càrrec del Dr. Joan Calvo Fernández, especialitzat en psiquiatria i amb àmplia experiència en assessorament i intervenció en l'avortament ens comentarà el tema.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimecres 25 de novembre

10:00h Conferència: “Neuroquímica de l'amor”. A càrrec del Dr. Ignacio Morgado, catedràtic de Psicobiologia i membre de l'equip de direcció de l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ens explicarà com funciona l'enamorament.

12:00h Conferència: “Mètode Estivill”. A càrrec del Dr. Eduard Estivill, especialitzat en pediatria i neurofisiologia clínica. Director de la Clínica del Son de Barcelona. Ens exposarà el mètode elaborat per ell per al bon son dels infants.

16:00h Cinefòrum: "El milagro de Ann Sullivan". En aquesta pel·lícula es fan evidents les dificultats d'aprenentatge d'una persona amb deficiències visuals i auditives. Gaudirem d'una projecció adaptada per a invidents. Després de la pel·lícula es durà a terme la següent conferència.

18:00h Conferència: “Viure sense sentits”. A càrrec del Dr. Rafael Pallero, creador del projecte Tarragona i coordinador del mateix, amb una gran experiència en reeducació per a deficients visuals.

Dijous 26 de novembre

10-12h Conferència: “Tribus urbanes i conflictes juvenils”. A càrrec de la Dra. Anna Berga, especialitzada en sociologia, adolescència i joventut i també en estudis de gènere. Ens donarà un enfoc sociològic de la violència juvenil.

Acte de Cloenda: “Per acabar gaudirem d'un espectacle que farà que pasem una bona estona i descarreguem tensions.”