DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XVII SETMANA  PSICOLÒGICA
  TALLERS
24, 25, 26 i 27 de novembre de 2008  
 
 

Tallers programats pel dilluns 24 de novembre

Dl. 1 Coaching i Councelling. A càrrec del Sr. Federico Perez, especialista en coaching i counceling i màster en recursos humans ens explicarà en que consisteixen aquestes disciplines.

Dl. 2 Integració en el món laboral dels malalts mentals. A càrrec del Sr. Juan José Collado licenciat en psicologia, que té una àmplia experiència laboral en el món dels deficients mentals i la seva integració laboral.

Dl. 3 Memòria de testimonis. A càrrec de la Sra. Marisol Herrera, licenciada en psicologia i formada en l'àmbit forense i pericial, ens explicarà fins a quin punt son suggestionables els testimonis.

Dl. 4 Noves tecnologies en el tractament de fòbies. A càrrec de Soledad Quero, investigadora col·laboradora de la Dra. Botella en la recerca del tractament de fòbies amb realitat virtual.

Dl. 5 Pallassos als hospitals. A càrrec del grup Pallapupes que durant anys han estat treballant amb nens hospitalitzats de mitja i llarga estada.

Dl. 6 Psicologia de la religió. A càrrec del Dr. Xavier Marín professor de la universitat Blanquerna de Barcelona i especialista en les religions i el seu impacte social.

Dl. 7 Violència de gènere. A càrrec de la Sra. Isabel Mª Llanos, licenciada en psicologia especialitzada en casos de violència de gènere que ens explicarà els diferents perfils dels agressors i de les víctimes.

 

Tallers programats pel dimarts 25 de novembre

Dm. 1 Bases neurològiques del deliri. A càrrec del Dr. Joan Vicenç, licenciat en psicologia i investigador col·laborador del Dr. Obiols (AUB) ens parlar de com avaluar els deliris des de la perspectiva de la neuropsicologia.

Dm. 2 Bases neurològiques dels fenòmens paranormals. A càrrec del professor Raúl Espert de la universitat de València que ens explicarà les últimes troballes neurològiques en les experiències extracorpòrees, presències estranyes, viatges astrals, entre altres.

Dm. 3 Conèixer el Reiki. A càrrec del Sr. Felip Caudet, fisoterapeuta i especialista en tractaments alternatius ens introduirà al món del Reiki.

Dm. 4 Educació sexual en adolescents. A càrrec del Dr. Santiago Frago, metge especialitzat en la sexualitat en adolescents i professor de l'institut de sexologia de Madrid.

Dm. 5 Esport amb discapacitats. A càrrec del Sr. Enric Manzano, licenciat en psicologia i expert en psicologia de l'esport especialitzat en treballar amb discapacitas físics ens explicara com treballar l'esport en discapacitats.

Dm. 6 Teràpia en anorexia i bulímia. A càrrec de la Sra. Elena Moreno, qui té una àmplia experiència en el tractament d'aquests trastorns a l'hospital de dia de l'hospital clínic de Barcelona.

Dm. 7 Tests Psicomètrics per a deficients visuals. A càrrec del Dr. Rafael Pallero, licenciat en psicologia i amb una àmplia experiència com a psicòleg de la Once ens explicarà com s'administren proves psicomètriques als deficients visuals.

 

Tallers programats pel dimecres 26 de novembre

Dc. 1 Curiositats en el test de Rorschach. A càrrec de la Dra. Núria Vázquez, licenciada en psicologia, especialista en forense i jurídica experta en l'administració e interpretació d'aquest test.

Dc. 2 Dormir sense llàgrimes. A càrrec de la Sra. Montserrat Jové licenciada en psicologia, gran coneixedora dels primers anys de la vida i escriptora del llibre "Dormir sin lágrimas".

Dc. 3 Estats inicials de la demència: eines diagnòstiques i anàlisis de casos. A càrrec de la Sra. Bàrbara Segura qui ens explicarà els factors de risc i els factors protectors d’aquesta patologia i ens ajudarà a debatre la importància d’incloure l’avaluació d’aquestes variables durant l'exploració neuropsicològica.

Dc. 4 Gestió del conflicte intercultural. A càrrec del Sr. Rafia elJabari, treballador social de l'ajuntament de Reus especialista en gestionar el conflictes socials produïts entre les diferents ètnies de la ciutat.

Dc. 5 Interpretació com a teràpia. A càrrec de la companyia Nocturna, grup de teatre especialista en treballar les emocions mitjançant el role playing en el teatre.

Dc. 6 Intervenció en adolescents. A càrrec del Sr. Andreu Valero, licenciat en psicologia i especialitzat en aquesta franja d'edat d'especial conflicte personal i social.

Dc. 7 Risoteràpia. A càrrec del Sr. Andreu Herbas, especialista en teràpia del riure que ens explicarà com es du a terme aquest tipus d'intervenció en una sessió pràctica.