DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XVI SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
19, 20, 21 i 22 de novembre de 2007  
 
 

Dilluns 19 de novembre

9:30h Presentació. A càrrec de l'Excm i Mgfc. Sr. Rector Francesc Xavier Grau.

10:00h Taula Rodona: beneficis i perjudicis de la marihuana. A càrrec de la Sra. Tre Borràs, metgessa - psiquiatra i Psicoterapèuta Sistèmica, directora del Pla Municipal de Drogodependències de Reus, cap del Servei de Drogodependències del Hospital Universitari Sant Joan de Reus. I del Sr. Oriol Romaní, Dr. en Història (Antropologia Cultural) per la UB, professor titular d'Antropologia Social al Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social a la URV.

12:00h Conferència: Dins la ment de l'assasí: anàlisis psicològic de la consciència. A càrrec del Sr. Santiago Redondo Illescas. Professor de Psicologia i Criminologia de la UB, expert en el camp d'avaluació i tractament de delinqüents. Actualment dirigeix els primers estudis espanyols sobre l'eficàcia de tractament psicològic dels agressors sexuals.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimarts 20 de novembre

10:00h Cine Fòrum. “El mètode Grönholm”.

12:00h Conferència: Aspectes psicosocials de la selecció de personal: El mètode Grönholm. A càrrec del Sr. Ricardo-Diego Blasco. Professor titular de la Facultat de Psicologia de la UB. Investiga en: Selecció de directius, Psicologia de la Seguretat i creences i comportament.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimecres 21 de novembre

10:00h Conferència: Emilio Mira i Carl Rogers: una visió de la psicologia aplicada. A càrrec del Sr. Francisco Toledo, Dr. en Psicologia, subdirector de l'INTRAS. Director de projectes d'investigació a la DGT, Ajuntament de València i RENFE entre d'altres.

12:00h Conferència: Assistència psicològica amb familiars de desapareguts. A càrrec de la Sra. Flor Bellver, Psicòloga d'emergències del COPC, realitza treball amb víctimes, violència domestica, abusos sexuals, pèrdues, elaboració del dol, experta en treball comunitari, resiliència també col·labora amb Inter-sos, associació de familiars de persones desaparegudes. També tindrem l'oportunitat d'escoltar de primera mà, a una persona que ha patit la desaparició d'un familiar.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dijous 22 de novembre

10-12h Conferència: Psicologia de les sectes. A càrrec de Miguel Perlado, psicòleg i psicoterapèuta, membre de l'equip terapèutic d'Atenció i Investigació en Socioadiccions (AIS), especialista en l'ajuda a familiars, membres i ex membre de sectes i altres dinàmiques de manipulació psicològica. Es tractarà la problemàtica social generada per aquests grups, això com els aspectes diagnòstics i terapèutics.

Acte de Cloenda: “ Cheek to Cheek ”. A càrrec de Xavier Macaya i Gerard Domènech, de la companyia Copi Rait. Ens faran passar una bona estona tractant els problemes psicològics des del seu programa radiofònic Radio Sentiment.