DEPARTAMENT DE PSICOLOGIA

XV SETMANA  PSICOLÒGICA
  PROGRAMA
20, 21, 22 i 23 de novembre de 2006  
 
 

Dilluns 20 de novembre

9:30h Presentació. A càrrec de l'Excm i Mgfc. Rector Dr. Francesc Xavier Grau.

10:30h Conferència inaugural : Esquizofrènia: Fenomenologia i Investigació. A càrrec del Dr. Alfonso Gutiérrez-Zotes, psicòleg especialista en Psicologia Clínica. Es tractaran els símptomes de l'esquizofrènia, manifestacions clíniques i les més recents investigacions sobre aquesta patologia.

12:00h Conferència: L'atenció als abusos sexuals a la infància i l'adolescència des de l'àmbit sanitari. A càrrec de la Dra. Maria Dolors Petitbo Rafart. Llicenciada en Filosofia i Lletres (secció Psicologia) a la Universitat de Barcelona. Especialista en Psicologia clínica. Cap de secció de Psicologia a l' Hospital Universitari Materno-Infantil Sant Joan de Déu d'Esplugues i Psicòloga de la Unitat Funcional d'atenció als abusos a menors (UFAM) de l'Hospital Sant Joan de Déu. I el Dr. Lluís Comas Masmitjà. Dr. Especialista sènior en Pediatria. Coordinador de UFAM i pediatra de la Unitat integrada Clínic-Sant Joan de Déu.

16:00 a 19:00 Tallers simutanis.

Dimarts 21 de novembre

10:00h Video-Conferència: Amb la projecció de dos documentals, realitzats pel mateix col·lectiu de Radio Nikosia, on podrem veure com treballen diàriament. Després de l'audiovisual els membres del col·lectiu ens explicaran amb més detall en què consisteixen les activitats que realitzen.

12:00h Conferència: Radio Nicòsia , ens oferirà un simulacre d'un dels seus programes de ràdio.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dimecres 22 de novembre

10:00h Conferència: La seguridad vial. Uno de los grandes retos de la Psicología contemporánea. A càrrec del Dr. Francisco Toledo. Investigador i coordinador de l'àrea de conducció professional de l'INTRAS.

12:00h Conferència: Aproximació en la figura del psicòleg en les emergències. A càrrec de Ignasi Brunet i Bragulat. Explicació dels diferents nivells d'intervenció i les tasques del professional de la psicologia en les emergències, com a part d'un abordatge integral sobre la salut dels implicats. Aportació de la psicologia en els diferents moments i espais d'una situació crítica.

16:00 a 19:00 Tallers simultanis.

Dijous 23 de novembre

10-12h Taula rodona: Diferents tipus de teràpia en psicologia. A càrrec de Ció Sagristà, terapeuta Gestalt, actriu, pedagoga teatral, professora de teatre terapèutic, practioner en PNL i formada en Constel · lacions Familiars; Rosa Lahoz psicòloga i psicoanalista .

Acte de Cloenda: “De Bon Rotllo” ens acostaran de la forma més divertida a la Psicologia.